Energiahoito on yksi tehokkaimmista kroonisen stressin purkajista

Päivitetty: 16. lokak. 2020

Liike-energia, lämpöenergia, äänienergia ja säteilyenergia ovat käsitteitä, jotka lähes jokaisen on helppo käsittää ja niistä puhuminen ei tunnu oudolla tavalla hihhulilta tai valheelliselta. Kaikkiin luonnossa tapahtuviin ilmiöihin liittyy energia, sen läsnäolo ja muodonmuutokset. Energia on yksi luonnontieteen peruskäsitteistä. Se on fysiikan keskeisimpiä suureita, eli mitattavissa olevia asioita.

Energiaan liittyy säilymislaki, joka tarkoittaa ettei energia koskaan häviä, se muuttaa vain muotoaan.

Kaikki on energiaa -sinäkin, saattaa kuulostaa jonkun korvaan edelleen vain yli-innokkaan hurmostelijan tai hyvinvointitsempparin voimalauseelta, jolla ei ole mitään tekemistä järjen tai todellisuuden kanssa. Moni tietää myös jo toisin. Tiedekin. Tieteen uusimmat tai vähän vanhemmatkaan löydöt ja totuudet eivät vain tule suurten massojen tietoon kovin pian. Olemme helpommin ohjailtavia ja voimattomampia, kun elämme suppeamman maailmankäsityksen varassa ja uskomme että valta ja viisaus ja voima on jollain muulla kuin meillä.


"Harva tietää, että arkeamme pyörittävä teknologia pohjaa kvanttifysiikkaan ja suhteellisuusteoriaan, saati sitä, miten nämä ovat paljastaneet vieraan todellisuuden, joka ohittaa hurjimmat kuvitelmat." Näin kirjoittaa kosmologi Syksy Räsänen Ylen tiedeblogissa. Hän kritisoi koulun fysiikan opetusta, joka on jämähtänyt kauas historiaan ja joka pitäisi päivittää niin että modernin fysiikan anti pääsisi oikeuksiinsa ja avartamaan ihmisten maailmankuvan ajan tasalle.

" Moderni fysiikka on osoittanut, että arjen havaintojen perusteella muodostettu käsitys maailmasta on perustavanlaatuisesti virheellinen." Toteaa Syksy Räsänen.

Energiahoito on asia, jota vanhentuneen maailmankuvan piirissä saattaa olla vaikea käsittää tai hyväksyä. Ei minulle ainakaan korostettu koulun fysiikan tai biologian tunnilla sitä, että kaikki on energiaa: ajatukset, sanat, pöytä, kasvi ja kivi jne. Puhumattakaan että olisi puhuttu kiehtovimman otuksen - ihmisen - energiasta. Meiltä on pitkään puuttunut hyvinvointimme kannalta keskeinen opetus ja opastus siitä kuinka liikutella, ohjata ja suunnata energiaa ja vaikuttaa siihen aktiivisesti kaikin tavoin, paitsi tietty syömällä hiilareita. Toki tilanne on muuttunut radikaalisti viimeisen vuosikymmenen aikana ja muuttuu koko ajan valon nopeudella.Nykyteknologia ja internet mahdollistavat lähes kaiken tiedon saamisen hyppysiinsä, jos vain osaa etsiä, ja yhä usemapi meistä tajuaakin jo kristallinkirkkaasti omat vaikutusmahdollisuutensa.


Voimme olla oman elämämme ja energiamme herroja. Meidän on vain opittava itsemme uudelleen ja hankittava tarvittavat tiedot ja taidot.

On erittäin viisasta tukeutua matkalla heihin, jotka ovat jo asiaan enemmän perehtyneet. Minä olen saanut oppia huikeilta parantajilta ja täydentävien hoitomuotojen osaajilta. Väkevin itsehoitomuoto, jonka olen löytänyt on kundaliinijooga.


Energialla itsen ja toisten hoitamiseen on lukematon määrä energiahoitotekniikoita ja tapoja. Kaikkien tekniikoiden tarkoitus on sama, avata ja puhdistaa kehon energiakierto, voidaksemme kokea elinvoimaisuutta, selkeyttä ja syvää tyydytystä ja yltää korkeimpaan potentiaaliimme. Energiakiertoamme tukkivat ja häiritsevät monenmoiset asiat, mm:

 • ympäristömyrkyt ja ruokien lisäaineet, huono ravinto

 • tukahdutetut tunteet jopa vuosikymmenien ajoilta,

 • kielteiset ajatusmallit ja uskomukset

 • omien traumaattisten elämänkokemustemme jäljet hermostossamme

 • traumaattiset muistot solutasollamme jotka saattavat olla peräisin aina esi-isiemme ajoilta

 • jatkuva kiire

 • riittävän levon puute

 • fyysiset vammat

 • eikä vähäisimpänä, globaali kollektiivisen hädän ja pelon energia.


Kaikki edellä mainitut seikat lisäävät elimistömme stressikuormaa. Jos meillä ei ole tehokkaita keinoja purkaa stressiä ja vapauttaa tukahdutettuja tunteita, ja jos emme tajua, että keho-mieli-sielu yhteytemme on hyvinvointimme kannalta tärkeimpiä vaalittavia ja kehitettäviä asioita elämässämme, ajaudumme ennen pitkää kroonisen stressin tilaan. Tila, jossa hermostomme on jatkuvassa taistelutilassa, sympaattinen hermosto alati aktivoituneena, on kuluttava ja uuvuttava ja ilmenee väistämättä erilaisina fyysisinä ja henkisinä haasteina ja lopulta sairauksina. Kehomme ja mielemme huutavat apua oirehtimalla.


Energiahoidon "taika" perustuukin paljolti siihen, että se purkaa tehokkaasti tätä kroonista stressitilaa ja sallii kehon "rauhoittumishermoston" eli parasympaattisen hermoston aktivoitumisen, jolloin paraneminen käynnistyy.

Taistele-pakene - tilassa oleva keho ja hermosto ei ota mitään vastaan ja vaikka olisit kokeillut kaikkea ruokavalioista mäkihyppyyn, niin saatat voida edelleen yhtä huonosti. Hermoston ja stressin hoitaminen on kaiken tervehtymisen avain. Energiahoito on yksi tehokkaimmista stressinpurkukeinoista ja krooninen stressi on valtaosan sairauksia takana.Mitä energiahoidossa sitten tapahtuu?


Minä olen opiskellut monia erilaisia hoitotekniikoita. Reikiä ja energiahoidon grand old ladyn Donna Edenin hoitotekniikoita, eläintelepatiaa, William Bengstonin tekniikoita jne. Käytän hoitaessani Suomen energiahoitajien kehittämää hoitoprotokollaa, koska se on tehokas ja monipuolinen.


Hoidon aluksi tutustumme ja paneudumme asiakkaan hoitotarpeisiin ja toiveisiin tai pävitämme kuulumiset. Asiakas saa rentoutua tuoksuvassa jalkakylvyssä samalla kun keskustelu nostaa aktiivisesti hoidettavia asioita pintaan, energiakenttään. Varsinainen hoito aloitetaan kehoa hoitamalla ja virheasentoja kartoittamalla. Siitä siirrytään energiakehon hoitoon, jossa kehoa ei fyysisesti kosketeta. Tilanteen ja hoitotarpeen mukaan valitsen käyttämäni tekniikat. Hoito tapahtuu vaatteet päällä, seisaallaan ja hoitopöydällä, asiakkaan kunnon huomioiden.

Energiahoidosta voi saada apua ja helpotusta mitä erilaisimpiin asioihin, esim.

 • ahdistus, masennus,paniikkihäiriö

 • erilaiset kivut

 • uniongelmat

 • selittämätön väsymys

 • selkävaivat

 • tunteiden purkaminen ja käsittely

 • stressin lievittäminen

 • rentoutuminen

 • pelot

 • riippuvuudet

 • Tukihoidoksi keskusteluterapian rinnalle puhdistamaan esille nousseet asiat energiakentästä

 • Uskomusten ja ajattelutapojen muuttamiseen jne.


Jokainen hoito on erilainen ja yksilöllinen. Hoito voi herättää voimakkaita tunnereaktioita, naurua tai itkua, se voi aiheuttaa erilaisia kehollisia tuntemuksia, pistelyä, puutumista, kutinaa, kivun voimistumista hetkellisesti tai siirtymistä toiseen paikkaan, tuntemuksia energian liikkumisesta kehossa, vapautumisen tunteita hengityksessä, haukottelua, keveyttä, pään särkyä syvää rentoutumista. Joskus hoidosta jää vain tyyni ja rauhallinen olo, joskus puhdistumisireet, eli edellä kuvatunlaiset yms. oireet jatkuvat parikin päivää kertoen positiivista viestiä tukosten purkautumisesta ja poistumisesta. Toisinaan yksi hoitokerta vie kivun tai ongelman kokonaan pois, mutta vuosikausien kasaantunut stressi ja syvät tunneasiat kaipaavat usein hoitosarjan (3-5krt) tai (6-10krt) ja ylläpitohoitoa esim. kerran kuukaudessa.


Omalla kohdallani olen kokenut jokaisen saamani yksittäisenkin hoidon tärkeänä sykäysenä kohti uutta suuntaa. Jokainen kokemani hoito on ollut tärkeä askel eheytymiseni tiellä.

Ensimmäinen hoito sai minut tuntemaan itseni 10kg kevyemmäksi, täysin kivuttomaksi ja tunsin melkein kykeneväni lentämään frisbeen perässä. Joskus hoidon jälkeen iskee syvä väsymys, kun keho osaa vihdoin rauhoittua ja levätä kenties ensimmäistä kertaa vuosiin. Toisinaan unimaailma tuottaa outoja unia, kun alitajunta vapauttaa hoidon jälkeen sinne säilöttyjä asiota ratkaistavaksi ja purettavaksi. Joskus kohtaan jonkun vaikean tutun tilanteen tai henkilön hoidon jälkeen ja osaankin suhtautua täysin uudella tavalla, reagoimatta vanhoista malleistani käsin. Haitalliset tavat on kuin pois pyyhitty.


Minulla on väkivaltainen kokemus, jossa heräsin siihen kun minua kuristetaan. Se aiheutti minulle alitajuisen pelon nukahtaa, koska nukkuminen ei ole turvallista, uskoi mieleni. Kun tätä asiaa hoidettiin energiahoidossa, pystyin päästämään irti jännityksistä ja rentoutumaan ja uneni paranivat dramaattisesti.
Hoitajana minulle tärkeintä on aina asiakkaan hyvinvointi ja turvallisuuden tunne. Haluan luoda mahdollisimman miellyttävän, kauniin ja rentouttavan tilan, jossa on turvallista luopua ylimääräisestä painolastistaan ja nauttia uudesta rentoudesta.. Olen läsnä sinulle asiakkaalleni joka solullani. Valmistaudun jokaiseen hoitoon huolella rauhoittuen meditoimalla ja aktivoimalla omaa energiavirtaustani. Hoitotilanne voi olla mullistava ja käänteentekevä hetki ihmsen elämässä ja suhtaudun siihen suurella kunnioituksella ja nöyryydellä. Tilaa on aina kaikille tunteille, myös huumorille. Minun luonani voit olla turvallisesti kaikkea sitä mitä olet.

Minulla on myös paljon tietoa ja osaamista erilaisista hoitomuodoista ja kerron mielelläni sinulle mahdollisesti sopivista muista hoitomuodoista tai kokeilemisen arvoisistaa tuotteista hyvinvointisi tueksi.


Haluan kannustaa kaikkia rohkeasti astumaan uusille ja tuntemattomille elämän alueille ja rikastuttamaan maailmankuvaansa. Erityisesti kannustan siihen heitä, jotka ovat umpikujassa ja kun tutut keinot ja konstit eivät enää toimikaan. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi energiahoitoon rentoutumaan ja uudistumaan, luopumaan vanhasta ja tarpeettomasta, joka on vielä ilon ja hyvinvoinnin esteenä.


Minä otan tällä hetkellä asiakkaita vastaan kotihoitolassani Keravan Saviolla. Hoitoaikoja on pääsääntöisesti arkisin klo 9-16, tiistaisin myös iltaisin, samoin parillisten viikkojen viikonloppuina aikoja sopimuksen mukaan. Ota reippaasti yhteyttä puhelimitse tai emaililla.


"Kaikki se mitä maailmankaikkeudesta ja sen laeista tiedät, on todennäköisesti 99,99 % väärin."

TOHTORI FRED ALAN WOLF, AMERIKKALAINEN KVANTTIFYYSIKKO.


191 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki